Doprava zdarma na Barfer.sk MATTPHOTO fotograf Večerné venčenie na Hafshope

Poruchy štítnej žľazy

Sem píšte vaše otázky o rôznych chorobách.
Pravidlá fóra
Kategórie Choroby a Úrazy slúžia na zdieľanie skúseností užívateľov DogFóra, prípadne na získanie doplňujúcich informácií o chorobe či úraze a spôsoboch ich prevencie, liečby, rekonvalescencie.
V žiadnom prípade nenahrádzajú odborné veterinárne ošetrenie.

Ak má vaše zvieratko zdravotné problémy, s ktorými si neviete poradit a vážne sa obávate o jeho zdravie či život, bezodkladne kontaktujte a navštívte veterinárneho lekára.

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod miusiatko » Pon 31.12.2012 9:39

v Nemecku sme uz pototm nerobili, takze neviem
miusiatko
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 890
Bydlisko: Bratislava

Barfer.sk

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod Stanislava » Pon 31.12.2012 10:29

miusiatko píše:V BA sme robili prvykrat, bohuzial testy su ludske a teda skresluju.

Áno, "ľudské" testy nie sú najvhodnejšie, ako bolo písané - skresľujú :yes: . Ale tak ako my máme v ambulancii priamo veterinárny prístroj na diagnostiku u zvierat, tak to už majú viacerí veterinári na Slovensku. Nie je toho zatiaľ veľa, treba sa popýtať, či niekde v okolí ho nemajú. Ak nie, treba poslať do Laboklinu.
Stanislava
Chovateľ
 
Príspevky: 927

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod zuzka:) » Pon 31.12.2012 11:00

a to skreslenie je velmi velke?

edit: ahaaa, ja že ten laboklin je v nemecku. tak to možno tam sa bude posielať :nwm:
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1930
Bydlisko: Nižná Šebastová

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod Stanislava » Pon 31.12.2012 11:30

Skreslenie to znamená nie že by tu bola nejaká presná odchýľka, ktorú si vieš prepočítať, ale že niekedy vychádzajú úplné "hausnumerá". Prosto nemajú podľa mňa výpovednú hodnotu. To radšej (ak nemáš pod nosom vet. mašinu) došetriť a poslať do Laboklinu.
Stanislava
Chovateľ
 
Príspevky: 927

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod zuzka:) » Pon 31.12.2012 11:44

aha, no nemyslela som, že presna odchylka, ale tak, či to má potom nejaku výpovednu hodnotu. tak diky
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1930
Bydlisko: Nižná Šebastová

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod zuzka:) » Str 23.01.2013 12:33

konečne som sa dostala k presným výsledkom denyho testov čo sme robili ešte v decembri :pac: to bolo v KE a vraj je to super labák
T4 = 17,6 mmmol/l (19 - 40)
fT4 = 7,4 pmol/l (11 - 22)
tá norma v zátvorkach je iba taka približná. ale že na to, že je zima, tak je to dosť nízke, že v novembri a decembri zvyknu byť najlepšie výsledky.
tak chcela poslať serum do toho laboklinu, ale nedopátrali sme sa k cenníku ani k žiadanke, tak sa mi má ozvať, ak to teda pošle. ale neviem. asi to je jedno.
tak prípadne skusime počkať do mája, vtedy by sa dalo pozreť to čo robia v ke a by sa to porovnalo ako sa to mení...
tak mu mám pridávať omega 3 a vitamíny a minerály :smile:

inak tá tretia vec čo sme dávali pozerať, že to chcela vedieť, či nemá nádor sertoliho buniek, chvalabohu nie. ešte že vtedy mi to nepovedala, lebo pri slove nádor by mi asi oči vyskočili :ua:
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1930
Bydlisko: Nižná Šebastová

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod miusiatko » Str 23.01.2013 12:37

vysetrenie v Labokline bolo myslim 63 alebo 65 eur.
Odporucam precitat si o stitnej tu http://hemopet.org/ Dr.Dodds je na stitnu zlazu odbornicka.
Mimo ineho napriklad aj vysledky v norme mozu znamet problem, v zavisloti na plemene/aktivite psa a hodnotach (nizsia hranica, vyssia hranica)
miusiatko
Hafan
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 890
Bydlisko: Bratislava

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod zuzka:) » Str 23.01.2013 12:47

len my v labokline nechceme dávať robiť všetko čo o štítnej oni robia, kedže to sme už robili, iba TSH a protilátky. vravela, že jedno asi 20€...
a doktorka ku ktorej chodím s týmto je tiež dobrá odbornička na endokrinologiu. istý čas sa tieto veci dali stanovovať aj u nej, ale už na to nezískala grant, tak nie su peniaze, lebo to su dáke testy z ameriky...
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1930
Bydlisko: Nižná Šebastová

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod Aflou » Pon 11.02.2013 20:56

Ahojte dnes moja fenka začala brať lieky na štítnu žľazu, lieky sa volajú Euthyrox je to liek určený pre ľudí čo som si zistila. Čo si o tom myslíte?
Aflou
Okoloidúci
 
Príspevky: 13

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod Tatranská Afrika » Pon 11.02.2013 22:15

Je to hormón štítnej žľazy, aj ja ho beriem :smile:
koľko mikrogramov berie?
Neviem, prečo by malo vadiť, že je to určené aj pre ľudí...
Rhodesian Ridgeback - chováme s láskou...
http://www.tatranskaafrika.sk
Obrázok
Tatranská Afrika
Chovateľ
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 2734
Bydlisko: Štôla, Vysoké Tatry

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod vcielik » Pon 11.02.2013 22:44

Moja fenka tosa-inu ho berie spolu so mnou . Berie ho 2x denne. Kým ho začala brať mala rozne zdravotné problémy a po začatí užívania sa stratili. Moja bude mať tohto roku 12 rokov. Je to vlastne hormón, ktorý produkuje štítna žlaza. Je to doživotné užívanie
vcielik
Okoloidúci
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 7

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod Aflou » Pon 11.02.2013 23:24

Berie 400 mikrogramov denne. No myslela som,že bude dostávať najprv Forthyron ten je pre psíkov ale zmenilo sa to.

Mojej začala vypadávať srsť a bola zimomrivá nemohla som ju donútiť na dlhšiu prechádzku,celkovo bola taká lenivá a dosť pribrala aj keď jedla máličko.Tak som ju zobrala k veterinárke a tá jej zobrala krv a dala vyšetiť na tyroxín má ho menej ako 3,90.
Neviete čo môže byť príčinou pre vznik tejto choroby? Moja sučka je kastrovaná tak neviem,či aj to k tomu neprispelo.
Aflou
Okoloidúci
 
Príspevky: 13

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod zuzka:) » Sob 16.03.2013 19:32

deny sa začal zas neskutočne škrabať, niekedy pije strašne veľa, potom sa nevie dočurať... chudák :ua: inak mu ale stále nič iné nie je, tak ja neviem.
dávam mu roboran do jedla, teraz došiel rybí olej, tak už má lososový. neviem čo ešte by mu mohlo pomôcť :nwm:
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1930
Bydlisko: Nižná Šebastová

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod zuzka:) » Uto 21.05.2013 17:57

takže denyho kontrolný odber
TT4=16,7 nmol/l norma je 20-40nmol/l
fT4=9,8 pmol/l, norma je 11-22 pmol/l
(v zime to bolo TT4=17,8 nmol a fT4=7,4pmol/l)
citujem dr. "fT4 na HT nepoukazuje"
že trebalo by teda ešte stanoviť cTSH a TgAA
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1930
Bydlisko: Nižná Šebastová

Re: Poruchy štítnej žľazy

Poslaťod zuzka:) » Str 03.07.2013 11:40

takže denčok nemá hypotyreózu. aj by som sa tešila, keby to neznamenalo, že má možno niečo horšie. ale tak uvidíme ešte
zuzka:)
Big Dog
Obrázok užívateľa
 
Príspevky: 1930
Bydlisko: Nižná Šebastová

PredchádzajúciĎalší

Späť na Choroby